Tips bila teringin minuman berkarbonat

May 10, 2007 Off

Semua orang suka minuman berkarbonat. Aku pun suka jugak, apatah lagi bila terasa terlalu dahaga. Memang tak mampu untuk menolaknya. Namum walaupun sedap dia mampu memberi kesan yang tidak baik pada kesihatan kita dalam jangka masa panjang. Di antaranya ialah: Lebihan berat badan dan diabetes Pereputan gigi Kesan kafeina Asid Memandangan banyak kesan yang tidak…

By Liza

BETULKAH ITU PILIHAN KITA?

April 27, 2007 Off

Pagi ni lepas breakfast aku tergamam bila menerima sms daripada seorang sahabat yang baru sahaja dua minggu mendirikan rumah tangga. Smsnya berbunyi “If i could turn back time.. i wont marry him. i dont even want to know him”….Oh my good… aku terkesima sebenarnya…kenapa boleh jadi macam ni…perkahwinan mereka bukannya pilihan keluarga, tapi pilihan sendiri…selama…

By Liza

HARAM HUKUMNYA PELABURAN INTERNET

April 13, 2007 Off

Semalam berita TV3 mengumunkan bahawa Majlis Mufti telah pun mengeluarkan fatwa bahawa pelaburan internet yang menjanjikan keuntungan secara tetap adalah haram disisi islam. Dan berikut adalah petikan daripada akhbar Utusan Malaysia. Pelaburan saham melalui Internet haram – Majlis Fatwa Oleh NOR AZIAH JAAFAR, RUHAIDINI ABD KADIR dan RAMLI ABDUL KARIM KUALA LUMPUR 12 April –…

By Liza

Mencuba Peluang Tambah Pendapatan

April 12, 2007 Off

Sebenarnya aku tengah mencuba peluang untuk menambah pendapatan.Cara pertama yang aku cuba adalah menjadi Agen Mymode. Jual prepaid secara sms pada student-student aku. Bisnes ni nampaknya berjalan lancar. Walaupun keuntungan tak banyak sangat..tapi bolehlah nak buat duit untuk sarapan pagi. Yang nyata tiap-tiap hari dapat duit, walaupun tak banyak. Yang kedua entah macamana aku boleh…

By Liza