Aku dapat pindah?La..la..la..la..la

Aku gembira bila mendengar khabar angin aku akan berpindah…tapi betul ker aku akan berpindah????? Atau sekadar gimik sahaja??? Dalam gembira aku rasa sayang juga untuk meninggalkan tempat ni… Sudah 2 tahun aku disini, macam-macam perkara telah aku lalui..merentas belantara yang sering menyeramkan…..untuk sampai ke lebuhraya sekurang-kurangnya selama 1 jam aku terpaksa menempuh perjalanan yang agak membahayakan..namum semuanya aku serahkan pada yang mana esa…semoga keselamatan diri ini berasa didalam lindungannya.

Aku sebenarnya bukan cerewat mengenai soal di mana aku di tempatkan…aku cuma risaukan keadaan bonda yang semakin di mamah usia,yang semakin tua, yang semakin kurang sihat. Kalau boleh di saat dia menempuh hari-hari tuanya biarlah aku sentiasa hampir dengannya. Menyemai bakti padanya….

Andainya aku masih di sini, siapalah yang boleh di harapkan untuk membantu aku memandu sejauh 300 km, selama 4 jam di saat kecemasan….aku tak mahu menyusahkan orang lain…mampukan aku memandu sekiranya sesuatu berita yang tidak aku sangkakan disampaikan..mampukah aku………..argh..seboleh-bolehnya aku tak mahu memikirkan kemungkinan itu…..biarlah mak panjang umur..sihat tubuh badan…selamanya…………..namun aku tahu,,kita semua miliknya…bila-bila masa sahaja kita akan kembali padanya…

About The Author