Author Archives: LizaHas

Cerita Jutawan Lagi!

Kenapa dua tiga hari ni aku teruja nak bercerita pasal jutawan lagi. Tak salahkan kiranya aku berkongsi cerita, apa yang aku rasa. Sebenarnya aku baru sahaja habis membaca buku Menjejaki Jutawan Senyap yang di tulis oleh Dr. Rusly Bin Abdullah. … Continue reading

Posted in Jutawan Senyap, Uncategorized | Leave a comment

Rahsia Jutawan Senyap

Semua orang nak jadi jutawan. Aku sendiri pun nak jadi jutawan, tapi bukanlah jutawan segera seperti kebanyakkan orang sekarang ni. Kalau mudah kita jadi jutawan, mudah jugak kita jadi menghabiskan duit tersebut dan akhirnya akan jadi muflis. Untuk jadi jutawan … Continue reading

Posted in Jutawan Senyap, Uncategorized | Leave a comment

Tips bila teringin minuman berkarbonat

Semua orang suka minuman berkarbonat. Aku pun suka jugak, apatah lagi bila terasa terlalu dahaga. Memang tak mampu untuk menolaknya. Namum walaupun sedap dia mampu memberi kesan yang tidak baik pada kesihatan kita dalam jangka masa panjang. Di antaranya ialah: … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

BETULKAH ITU PILIHAN KITA?

Pagi ni lepas breakfast aku tergamam bila menerima sms daripada seorang sahabat yang baru sahaja dua minggu mendirikan rumah tangga. Smsnya berbunyi “If i could turn back time.. i wont marry him. i dont even want to know him”….Oh my … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Protected: Mampukah Aku

There is no excerpt because this is a protected post.

Posted in Uncategorized | Enter your password to view comments.

HARAM HUKUMNYA PELABURAN INTERNET

Semalam berita TV3 mengumunkan bahawa Majlis Mufti telah pun mengeluarkan fatwa bahawa pelaburan internet yang menjanjikan keuntungan secara tetap adalah haram disisi islam. Dan berikut adalah petikan daripada akhbar Utusan Malaysia. Pelaburan saham melalui Internet haram – Majlis Fatwa Oleh … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Mencuba Peluang Tambah Pendapatan

Sebenarnya aku tengah mencuba peluang untuk menambah pendapatan.Cara pertama yang aku cuba adalah menjadi Agen Mymode. Jual prepaid secara sms pada student-student aku. Bisnes ni nampaknya berjalan lancar. Walaupun keuntungan tak banyak sangat..tapi bolehlah nak buat duit untuk sarapan pagi. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

Posted in Uncategorized | Leave a comment