BETULKAH ITU PILIHAN KITA?

Pagi ni lepas breakfast aku tergamam bila menerima sms daripada seorang sahabat yang baru sahaja dua minggu mendirikan rumah tangga. Smsnya berbunyi “If i could turn back time.. i wont marry him. i dont even want to know him”….Oh my good… aku terkesima sebenarnya…kenapa boleh jadi macam ni…perkahwinan mereka bukannya pilihan keluarga, tapi pilihan sendiri…selama ini umpama belangkas…pergi kerja, lunch, dinner, semuanya bersama..kalau boleh semuanya nak buat sama-sama. But now kenapa kawan aku boleh hantar sms macam tu..

Aku tak komen banyak..ini soal rumah tangga orang..aku hanya balas msg dia dengan nasihat “sabar and doa the best”..aku doakan semoga F sabar dan berdoa banyak-banyak agar jodoh mereka berpanjangan. Agar segalanya berjalan lancar, kalau dulu boleh faham-memahami, bila dah berumah tangga seharusnya lebih-lebih lagi memahami.

Kalau ada berasa hati tu,ignore jelah..sikit-sikit punya hal…lebih kurang sudahlah F

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *