Kereta Ku Calar

Malam semalam aku keluar makan bersama kak N,Miss Z dan Mrs S. Macam biasa kat kedai empat di bandar M. Lepas makan Miss Z nak keluarkan duit then nak gi shopping kat Guardian. Aku parking kereta kat tepi Guardian, aku tak ada niat nak shopping. So aku hanya duduk di dalam kereta sahaja. Sebelah kereta aku ada kereta lain,so masa dia nak reverse hati aku dah berasa dah dia ni kalau tak kena daya terlanggar kete aku ni…rupanya-rupanya betul gerak hati aku…perghh..hangin aku..aku keluar dan cakap dengan lelaki cina tu, macamana ni? ada ker dia nak bayar RM 30. Ingat basikal ker..aku tak puas hati..tapi dia tetap nak bayar RM 30…dah susah sangat aku ajak gi balai aja.. sampai kat balai cina tu duduk dalam kereta..bukak dash board nak selak apa tah…so bila sarjan tu sampai..dia masih tak nak bayar banyak..dia kata dia tak ada duit..dia tunjukkan kat aku dia ada RM 60..so dia nak kasi aku RM 50…Aku pun malas nak gaduh-gaduh..ialah malu dengan sarjan tu..lagi pun aku tengok cina tu macam sengkek jer..tapi tak tahulah kalau dia dah sorakkan duit dia dulu, daripada tak dapat apa…lebih baiklan dapat rm 50 tu….manalah tahu memang betul dia tak ada duit…dan aku terpikir jugak macamana kalau satu hari aku macam dia. Apa yang paling penting syukurlah aku takder apa-apa, apa yang penting adalah nyawa. Moga Allah panjangkan umur kami semua. Sekurangnya merasalah jugak duit pencen….hehehehe……Mungkin dugaan gaji dah naik kot..so aku redha ajalah.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *