Monthly Archives: May 2007

Check Your Blood Pressure

Hari ini aku ingin menulis mengenai blood pressure. Masalah ini adalah masalah yang selalu kita dengar. Dan selalunya kita menganggap ini adalah masalah biasa. Dan selalunya juga kita beranggapan yang badan kita sihat, maklumlah usia masih muda. Takkanlah tekanan darah … Continue reading

Posted in Check Your BP, Uncategorized | Leave a comment

Akhirnya Ada Iklan Adbrite!

Sebenarnya sejak Januari lagi aku jadi Publisher kat adbrite, tapi satu iklan pun tak pernah appear. Aku terpaksa surf internet, tanya orang, akhirnya aku berjaya jugak mendapat tempat di hati adbrite. So dapatlah earning USD 0.66. Hehe sikit jer…bising jer … Continue reading

Posted in Adbrite, Uncategorized | Leave a comment

Tambahan elaun insentif hingga 15% bagi 32 jawatan kritikal

Tambahan elaun insentif hingga 15% bagi 32 jawatan kritikal Oleh Habibah Omar PUTRAJAYA 23 Mei – Sebanyak 32 jawatan di bawah Skim Perkhidmatan Kritikal layak menikmati tambahan elaun insentif berikutan kenaikan gaji yang diumumkan oleh kerajaan berkuat kuasa 1 Julai … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kakitangan Awam Naik Gaji

Hari ni Pak Lah mengumumkan kenaikan gaji untuk kakitangan awam. Syukur alhamdulilah…aku memang bersyukur sangatlah dengan kenaikan ini. Walaupun gaji aku selama ni cukup..tapi memang ngam2 jer sampai cukup bulan. Bila gaji naik ni, niat aku nak menyimpan,nak kasi duit … Continue reading

Posted in Kakitangan Awam Naik Gaji, Uncategorized | Leave a comment

Cerita Jutawan Lagi!

Kenapa dua tiga hari ni aku teruja nak bercerita pasal jutawan lagi. Tak salahkan kiranya aku berkongsi cerita, apa yang aku rasa. Sebenarnya aku baru sahaja habis membaca buku Menjejaki Jutawan Senyap yang di tulis oleh Dr. Rusly Bin Abdullah. … Continue reading

Posted in Jutawan Senyap, Uncategorized | Leave a comment

Rahsia Jutawan Senyap

Semua orang nak jadi jutawan. Aku sendiri pun nak jadi jutawan, tapi bukanlah jutawan segera seperti kebanyakkan orang sekarang ni. Kalau mudah kita jadi jutawan, mudah jugak kita jadi menghabiskan duit tersebut dan akhirnya akan jadi muflis. Untuk jadi jutawan … Continue reading

Posted in Jutawan Senyap, Uncategorized | Leave a comment

Tips bila teringin minuman berkarbonat

Semua orang suka minuman berkarbonat. Aku pun suka jugak, apatah lagi bila terasa terlalu dahaga. Memang tak mampu untuk menolaknya. Namum walaupun sedap dia mampu memberi kesan yang tidak baik pada kesihatan kita dalam jangka masa panjang. Di antaranya ialah: … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment